Long time – no words…om tappade lustar

 

Min relation till mitt skrivande är lite som vilket förhållande som helst. Det har övergått från ett passionerat fingrande på tangenterna till ett trist, intetsägande, platoniskt ”är det inte din tur att göra ett radbyte idag”? Jag har helt enkelt tappat lusten. Av många olika skäl. Fast SAKNADEN av lust har ständigt legat och pockat, för att jag vet vilken glädje det ger. Jag behöver inget nytt tangentbord eller idéer för att komma igång – det duger gott med de som redan finns – jag behöver den skrivande mig.

Så vad gör man då när lusten fattas? Man får göra som i de flesta relationer, hitta nya vägar – eller så får man helt enkelt göra slut. Jag har försökt att hitta tillbaka till skrivvägen, slå mig fram genom de igenväxta tankegångarna och diciplinerna för att slutligen att inse att jag återigen stått på samma plats. Olustig…

Att skriva är en kreativ process som precis som så mycket annat behöver näring. Om man föder den med mossiga tv-program, tandborstskurande av toaletter eller ugnsrengöring som är bland det tråkigaste jag vet, tappar den gnistan. Kreativiteten behöver kreativitet. Så därför har jag nu sökt mig till AK, Anonyma Kreatörer, en grupp för oss som helt tappat sugen och definitivt inte hittat den i garderoben bland tennisracket och illaluktande resväskor.

Och sakta men säkert har glädjen och nyfikenheten återvänt, karaktärer har åter fått liv och står och skriker i bakgrunden likt Monty Pythons skanderande ”Get on with it!”

Exakt vad jag ska göra – get on with it. Bara att jag skriver här är ett gott tecken om något.

Annonser

One thought on “Long time – no words…om tappade lustar

  1. Bravo, syster. Precis så där är det.. men när man tycker sig trampa runt i limbo, när man tror att inspirationen aldrig kommer att återvända – plötsligt händer det!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s